Oaia e un animal pasnic, in teorie. Ca orice animal, variaza culoarea, inteligenta, aspectul in general, curatenia, etc.  De exemplu, unele oi sunt pasnice, mananca iarba din mana, vad strumfi cu chiloti cu ata, se culca atunci cand trebuie si behaie cand au nevoie de ceva. Alte oi fut oameni, pica in timp ce merg, dau cu capul in stalpi, behaie numai cand e lumea atenta la ele, nu au lana buna, carnea e ranceda din nastere si, oricat ar vrea, oua nu pot sa ofere.

In general, factorul care influenteaza comportamentul ovin este culoarea. Studii in domeniu au ajuns la concluzia ca intre culoarea si inteligenta oii exista o legatura foarte stransa. Cu alte cuvinte, o oaie intr-o singura non-culoare e mai desteapta decat o oaie in doua culori. Oile bicolore au tendinta sa manance de pe jos, aruncandu-se ca retardatele pe jos, sa ajunga la mancare mai repede. De asemenea, s-a dovedit stiintific ca oile bicolore au mai mult noroc. Normal, legile fizicii (caz specific: Prost sa fii, noroc sa ai) nu permiteau altceva. Drept urmare,  oile proaste sunt norocoase, oile proaste sunt bicolore, deci si oile norocoase sunt bicolore.

Momentan se incearca dresarea oii bicolore, pentru a putea sa traiasca si sa convietuiasca cinstit cu alte vietuitoare, fara a incerca sa le fure mancarea de la gura. Asta ne aduce aminte de a treia caracteristica a oii bicolore, anume nesimtirea. Oaia bicolora e in stare sa behaie pana cand i se fac poftele pe care le-a poftit, ajungand atat de enervanta incat iti vine sa-i bagi un cutit in spate si s-o mananci de paste. Evident, daca nu ai stii deja ca are carnea ranceda. Iar de la salata de creier luati-va gandul, e imposibil, data fiind lipsa organului cu pricina.

 

*Vorba lui Cumicu, acest articol nu este un pamflet si jignirile trebuiesc luate ca atare. Evident, oile bicolore fiind proaste nu se vor simti lezate. *
 

Reclame